Over ons

LET’S TEAM UP.

Secondary Plastics

It’s all about plastics

Schmidt International is leverancier van gerecyclede kunststoffen uit zowel post-consumer afval (PCR), als post-production afval (PIR). Wij helpen producenten bij het verkrijgen van secundaire grondstoffen die als aanvulling of, beter nog, vervanger van de primaire grondstoffen kunnen worden ingezet. Hiermee reguleren wij de kunststof afvalstromen en eventuele overschotten uit productieprocessen.

Er is bij veel productiebedrijven weinig focus op secundaire en herbruikbare grondstoffen.

Het inzetten van primaire grondstoffen zorgt voor het opraken van de eindige grondstof (aardolie). Daarnaast heeft de aarde te kampen met een overschot aan kunststofafval. Dit afval vertegenwoordigt een waarde. Wij helpen bedrijven bij het optimaal inzetten van deze waarde en het beperken van de milieu impact van hun activiteiten.

Your partner in plastic recycling since 1992

Schmidt International BV is op 12 juli 2019 door Joris Schmidt opgericht. Maar wij zijn al sinds 1992 vanuit Handelsonderneming D.J. Schmidt, opgericht door Dieter Schmidt, actief in de kunststof recycling branche.

Dieter Schmidt is al sinds midden jaren 80 actief in de kunststof recycling. Hij is één van de pioniers binnen de recyclingbranche. In deze jaren heeft hij meerdere recyclingbedrijven opgezet. In de periode 1988-1997 produceerde het recyclebedrijf al 11.000 ton Polypropyleen recyclaat per jaar. Dit werd rechtstreeks ingezet in de kunststofverwerkende industrie. Zijn grote netwerk en kennis op het gebied van materiaaltoepassing en productieprocessen is zeer waardevol.

Bij de uitvoering van onze plannen zijn onze intenties oprecht, tonen wij ambities en blijven trouw aan onszelf. Door onze kennis en netwerk kunnen wij feilloos laten zien welk voordeel ons product biedt.